Frisör Agaton Sax              

 

Hårinfo

Grunden för god hårvård är förutom en bra klippning, ett schampo och balsam som är anpassat till var och ens behov och förutsättningar.

 

Vi har valt att arbeta med professionell hårvård. Förutom att det är väldigt roligt ger det oftast trygga, säkra samt hållbara behandlingar, vilket innebär fantastiskt nog både bra och ekonomisk hårvård.


Det som främst kännetecknar en bra klippning och även övrig behandling hos oss frisörer är hur lättskött och hållbar den är. Det kan dock behövas fler än ett besök innan vi fullt ut lär känna en ny kunds hår och önskemål.


Självklart förstår vi om inte alla delar vår passion för det optimala håret. Däremot är de flesta professionella produkter oavsett prisklass väldigt bra. Fråga oss gärna om råd för att få det som passar er bäst.


Bra produkter mot hårbottenproblem återställer balansen i huden och bör endast användas när problemen visar sig. De förlänger de problemfria perioderna successivt. Det kan dock ta några veckor innan de når full effekt. Däremellan används ett milt schampo anpassat efter hårets behov.
Använder ni tex ett mjällschampo där problemen visar sig så fort ni byter produkt, har det antagligen endast ytligt lindrat utan någon djupverkande effekt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Har ni funderingar om någon behandling eller produkt från oss ser vi gärna att ni hör av er. Vi uppskattar förtoendet och hjälper självklart till efter bästa förmåga.

Hår är ett natur - matrial som påverkas av väder, vind, sol, olika produkter och behandlingar etc, men kanske främst hur vi sköter oss gällande stress, kost och sömn.

Hårstråna i ett hår kan vara väldigt olika i tex grovlek, form och slitage. Även samma hårstrå kan variera mycket i kvalitet från hårbotten, längd och topp pga olika behandlingar och slitage.


Desto friskare och jämnare utgångsläge - desto bättre resultat och hållbarhet i en behandling. Framförallt vid en bra uppföljning med rätt produktval. Vill vi ha lättskötta hår med bibehållen glans, lyster och spänst, är det väsentligt.


Våra hår är inte helt olik djurens pälsar som i de flesta fall bör tvättas väldigt sparsamt. Många av dem har dock en stor fördel eftersom de inte svettas genom huden. Även för oss är det främst hårbotten som bör tvättas, resten av håret räcker det oftast att skölja och krama igenom med schampo utan att gnugga. Därför är de flesta professionella stylingprodukter helt vattenlösliga och behöver inte schamponeras ur. (Det finns undantag.) Balsam appliceras främst i längder och toppar.